Pásztortűz Sóstón

pasztortuzeste
pasztortuzeste

A Sóstó Csárdánál gyülekeztek azok, akik újabb különleges, gasztro- és kulturális élményekre voltak kíváncsiak. Az alföldi népi életet négy éve népszerűsítő Pásztortűz Egyesület, és az idén 150 éves csárda érdekes programmal várta a péntek estére a halasiakat és környékbelieket.

A rendezvény kezdetére már nem is maradt ülőhely! Onhausz Miklós által főzött töltött káposzta várt mindenkit, akik szeretik a finom magyar ételeket. A bográcsokban készült étek mindegy szálig elfogyott. Az ízes szárma mellé jól estek az italok, és a remek muzsika. Az est folyamán telt ház mellett lépett fel a budapesti Boglárka Citerazenekar, a Balotaszállási Ifjúsági Citerazenekar, a jánoshalmi Pöndölös Citerazenekar, a kiskunhalasi Szilaj Citerazenekar.

A halasi, kiskunsági és alföldi népdalok, dalcsokrok hatalmas sikert arattak. Pásztortotó és tanya-makett mellett meglepetéssel is készültek a szervezők. Az idén 40 éves Szilaj Citerazenekart a Pásztortűz Egyesület köszöntötte fel egy citeraalakú tortával. Végső István elnök adta át a házilag készült süteményt a zenekar vezetőjének, Szűcs Sándornak.

Citeramuzsika és tánc mellett késő éjszakába nyúlóan jól mulattak a részvevők. Akiknek ez sem volt elég, azok Dr. Vladár Károly, dr. Horváth István és Vadai Henrietta zenéje mellett késő éjjelig énekelhettek pásztortűz mellett.

2012. július 27. péntek

Szöveg-fotó: Végső István

http://www.halasmedia.hu

 

Hozzászólás

 
%d blogger ezt szereti: